Goes: Stadse genoegens in een landelijke en waterrijke omgeving

Begrensd door Veerse Meer en Oosterschelde combineert het levendige Goes stadse genoegens met een landelijke en waterrijke omgeving. Het is goed toeven in zowel het centrum, de wijken en dorpen als het buitengebied.

Goes is de gezelligste winkelstad van Zeeland met een royaal winkelaanbod dat zich concentreert rondom de Grote Markt waar ook veel gezellige cafés en restaurants te vinden zijn. De historische stadshaven (met beschermd stadsgezicht) in het centrum van Goes heeft een directe verbinding met de Oosterschelde, die hoog aangeschreven staat bij sportduikers, vissers en watersporters. Wie hier aanmeert wandelt zo van terras naar terras, door de gevarieerde winkelstraten en de karakteristieke achterstraatjes. De binnenstad wordt omarmd door de Oost- en Westveste, een mooi stadspark met veel karakteristiek groen. Het is heerlijk ontspannen en wandelen door deze groene oase aan de rand van het centrum. In de wijken van de stad liggen diverse stadsparken zoals de Mirakel en de Hollandsche Hoeve waar veel gesport, gespeeld en gewandeld wordt.

Ook het buitengebied is zeker het bezoeken waard: Goes heeft een zee aan ruimte en waterrijke natuur in het buitengebied, van oudsher het domein van de landbouw. Voor fietsers en wandelaars is er een uitgestrekt groenrijk gebied waar het heerlijk recreëren is. De gemeente heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het aanleggen, verbeteren en verbinden van nieuwe en bestaande fiets- en wandelpaden met een knooppuntensysteem en duidelijke bewegwijzering. Ook heeft de gemeente de unieke ontstaansgeschiedenis van het gebied zichtbaar en beleefbaar gemaakt.

De gemeente Goes biedt ook volop mogelijkheden voor watersporters. De gemeente heeft diverse jachthavens aan de Oosterschelde en het Veerse Meer. Natuurliefhebbers en onderwatersporters beleven plezier aan de Oosterschelde omdat het water van zeer goede kwaliteit is. Het gebied bij Kattendijke staat hoog aangeschreven bij sportduikers en vissers. Bovendien is de Oosterschelde bekend om de oester- en mosselcultures.

Kortom: de gemeente Goes is zeker een bezoekje waard. Dit mooie gebied laat zich het beste ontdekken door er letterlijk óf figuurlijk in te duiken via de kilometers aan wandel- en fietspaden, per boot, kano, zeiljacht of surfplank. Uitgerust met een duikuitrusting of gewoon vanaf een terrasje in de zon, met weids uitzicht over het water. U bent van harte welkom!